Social media beheer: wat kost dat nu eigenlijk?

Als je je ooit hebt afgevraagd: "Hoeveel kost dat nu in feite, die social media laten beheren?" dan vind je in deze blog ongetwijfeld het antwoord op je vraag! Bij Social Hippo begrijpen we namelijk als geen ander dat je als ondernemer niet alleen op zoek bent naar een prijskaartje, maar ook naar een partner die met toewijding en expertise échte waarde toevoegt aan jouw brand. In deze blog zoomen we in op wat social media beheer inhoudt, wat het kost, en vooral… waarom Social Hippo de perfecte keuze is voor jouw digitale strategie!

Prijzen social media beheer

Voor je vol vastberadenheid doorscrollt, op zoek naar effectieve getallen, is het belangrijk om te weten wat er eigenlijk allemaal inbegrepen zit bij social media beheer. Er schuilt namelijk veel meer achter elke post preview die je ontvangt. Met andere woorden: we willen dat je wéét waarvoor je betaalt. Belangrijk om te weten is ook dat de prijs die je op onze website ziet, de prijs is die je betaalt. Dus… wat is er dan allemaal inbegrepen bij social media beheer?

Optimalisatie van jouw profielen
Een sterk social media profiel is de basis van je succes. Wij zorgen ervoor dat jouw profielen tot in de puntjes geoptimaliseerd zijn van de invulling van de pagina tot de profielfoto en banner. Heb je nog geen bedrijfsprofiel? Geen zorgen, wij regelen het design, vervolledigen je pagina met de juiste informatie en we houden je profiel up-to-date.

Content planning
Onze hippo’s maken een strategische content planning op met een gestructureerde aanpak, waarbij elke post zorgvuldig wordt gepland en getimed. We zorgen ook voor een evenwichtige content mix waarbij we verschillende pijlers afwisselen.

Opmaken van posts van a tot z
Van het bedenken van het concept tot de creatie en van revisie tot publicatie... Elke post wordt met zorg gecreëerd door onze hippo’s om jouw brand op de beste manier online te vertegenwoordigen. Heb je zelf input? Dan maken we er een leuk voorstel rond met een creatieve twist!

Snelle communicatie via WhatsApp
Jouw tijd is kostbaar, dat weten we… Daarom communiceren wij met onze klanten op een snelle, efficiënte en laagdrempelige manier via WhatsApp. Je krijgt ook een vaste contactpersoon toegewezen voor al jouw vragen en content, waarbij je altijd terecht kan. Ook nieuw foto- of videomateriaal stuur je eenvoudig door via WhatsApp, rechtstreeks vanop je eigen smartphone.

Posts vooraf goedkeuren
Je social media uitbesteden… Het kan best beangstigend zijn om de controle uit handen te geven. Gelukkig is dit bij Social Hippo niet het geval, je hebt nog steeds de volledige controle over je kanalen. Meer zelfs: voordat iets gepubliceerd wordt, krijg jij de kans om elke post goed te keuren of te laten wijzigen.

Publiceren op een geschikt moment
Timing is cruciaal in social media. Aan de hand van jouw statistieken en het algoritme kiezen we wekelijks het beste moment uit om te posten. Zo zorgen we ervoor dat jouw posts optimale visibiliteit genereren en zo goed mogelijk scoren!

Social media beheer: het werk achter de schermen

Achter elke post zit een wereld van werk: van marktonderzoek tot concurrentie-analyses, de effectieve content creatie en verschillende revisierondes. Bij Social Hippo begrijpen we vandaag meer dan ooit dat kwaliteit tijd kost, en wij zorgen ervoor dat elke minuut telt.

Social media beheer kosten: bereken je prijs met onze calculator

Ben je benieuwd naar hoeveel dit nu allemaal kost voor jouw bedrijf? Gebruik onze handige calculator op de website om direct een duidelijk en transparant beeld te krijgen van jouw investering in social media beheer. Kies zelf de kanalen, de frequentie van het posten, de taal én voeg ook andere opties voor extra groei toe als je dat wil.

Social media beheer voor extra groei

Naast onze social media pakketten die je volledig zelf kan samenstellen, kan je zoals hierboven vermeld ook opteren voor extra opties waarmee jij je kanalen een extra boost kan geven: betaalde campagnes of onze Instagram Groeiservice. Met betaalde campagnes adverteren we in jouw naam op Facebook en Instagram en targetten we zo jouw specifieke doelgroep. Onze Instagram Groeiservice zorgt er dan weer voor dat je volgersaantal geboost wordt en je community uitgebreid wordt met échte volgers die ook interactie tonen op je berichten.

Conclusie: social media beheer kosten

Social media beheer hoeft helemaal niet zo duur te zijn… Toch niet met een partner zoals Social Hippo aan je zijde. Waarmee we dan precies het verschil maken? We zijn internationaal actief, bedienen klanten in alle mogelijke sectoren, én we bieden een eerlijke en betaalbare service aan waardoor écht elke onderneming van onze expertise kan gebruikmaken. Van de kleine zelfstandige tot internationale multinationals… en daar zijn we trots op!

Heb jij jouw persoonlijk social media pakket al berekend met onze calculator, maar ben je er nog niet helemaal uit? Plan een adviesgesprek in met één van onze hippo’s.